Je domein aan GMAIL koppelen

Heb jij een mooie domeinnaam inclusief website maar gebruik je nog steeds je Gmail-adres voor communicatie?
Dat is wel jammer want je een e-mailadres met je eigen domein staat meteen een stuk professioneler.

Als online ondernemer wil je professioneel overkomen met de juiste tools en uitstraling.

Krijg mijn 5 beste tools om je online business efficiënter te maken!

Wordt het geen tijd om je bedrijf efficiënter te maken?
Download een gratis pdf met mijn favorite tools. Voer je gegevens hieronder in en vertel me waar ik het heen kan sturen.

Je krijgt 1 e-mail met een downloadlink.

Je eigen domein hebben is wel zo professioneel als je je eigen bedrijf hebt. Het nadeel is dat de webmail die je gratis krijgt bij veel hosting partijen erg vervelend en niet om aan te zien is, toch?

Daarnaast krijg je dat gedonder met het inrichten van POP of IMAP om je mail op je computer of telefoon te krijgen. Maar dan synchroniseert het niet meer goed. Nou ja, je weet wat ik bedoel. Zou het niet veel handiger zijn om je mail in je GMAIL mailbox te kunnen ontvangen zodat je altijd en overal je mail hebt?

Er is natuurlijk GSuite van Gmail. De betaalde verzameling van Google Applicaties. Ik kan me zo voorstellen dat je dit misschien te veel van het goede vindt of dat het niet in je budget zit.

Want als online ondernemers heb je al zoveel tools en programma’s nodig.

Je kunt je eigen domein aan Gmail koppelen.

Ik heb een video gemaakt (al een tijd geleden maar het idee blijft hetzelfde).
In deze korte video leg ik uit hoe je je eigen domein aan Gmail koppelt en zo met Gmail de mail voor dat domein kunt ontvangen en verzenden zonder dat het overduidelijk is dat je dit doet.

 

Dit is de exacte methode die ik ook gebruik voor al mijn domeinen.

De video staat hier:

Laat je me het weten als jij jouw domein aan Gmail gekoppeld hebt?

Krijg mijn 5 beste tools om je online business efficiënter te maken!

Wordt het geen tijd om je bedrijf efficiënter te maken?
Download een gratis pdf met mijn favorite tools. Voer je gegevens hieronder in en vertel me waar ik het heen kan sturen.

Je krijgt 1 e-mail met een downloadlink.

❤️ Delen is lief!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Melding krijgen bij reacties?
Abonneren op
guest
22 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maureen
Maureen

Heel nuttig Marjan. Ik vind het erg plezierig om naar je te luisteren, je legt helder uit. Je gaat niet te snel en ook niet te langzaam 😉 Ik ga dit meteen in de praktijk brengen.

Giusy Amavinitaliani
Giusy Amavinitaliani

Hoi Marjan, ik zit bij mijndomein en bij instellingen moet ik kiezen uit imap of pop, wat is in dit geval van toepassing?

Marjan Crabtree - the ICT girl
Marjan Crabtree - the ICT girl

Hoi Josje, geen van beiden want je haalt de mail niet binnen. Je stuurt ‘m door.

Ileen
Ileen

Hoi Marjan,

Ik zit zelf ook bij Serveo en het is mij dankzij jouw video gelukt om via mijn gmailaccount e-mails te verzenden vanuit mijn domeinnaam. Ik kan alleen nog geen e-mails van mijn domeinnaam op mijn gmailaccount ontvangen. Ik heb wel een catch all e-mail aangemaakt, maar de bevestigingsemails om te kunnen e-mailen via gmail uit naam van mijn domeinnaam blijven binnenkomen op de e-mailserver van mijn host in plaats van gmail. Heb je enig idee hoe dit kan en hoe ik dit kan oplossen?

Marjan Crabtree
Marjan Crabtree
Reply to  Ileen

Heb je ook nog een mailbox aanstaan op datzelfde adres? Dan blijft het naar die mailbox gaan.

Ileen
Ileen

Hoi,

Bedankt voor je reactie. Ik heb via Serveo inderdaad nog een mailbox aanstaan. Mijn mail komt nu binnen via Roundcube webmail. Ik kan alleen niet vinden hoe ik dit kan uitzetten. Weet jij dit toevallig?

Marjan Crabtree
Marjan Crabtree
Reply to  Ileen

Mailbox verwijderen

Ileen
Ileen

Hoe kan ik de e-mailbox verwijderen? Door het e-mailadres te verwijderen?

Marjan Crabtree
Marjan Crabtree
Reply to  Ileen

mailaccount verwijderen

Katrien
Katrien

Beste Marjan, dank je voor de heldere uitleg. Indien ik bij mijn domeinhost een mailbox wil aanmaken om deze te koppelen aan mijn professioneel gmailaccount, stelt deze verschillende betaalformules voor per jaar, het goedkoopste aan €36 (promoprijs eerste jaar). In jouw video wordt blijkbaar niets aangerekend door de host. Is het normaal dat de host hiervoor iets aanrekent? En zo ja, welke bedragen zijn gangbaar/correct? Of kan ik via een ander kanaal een gratis gmail account of outlook account aanmaken voor mijn professioneel mailadres? Alvast bedankt voor uw advies! Mvg, Katrien

Egbert

Wat is het voordeel om het via Gmail te doen?
Egbert

Loes
Loes

Helaas is dit met hostnet niet mogelijk, dan moet je, zoals Katrien ook aangeeft, een betaald pakket kopen voor je mail die je dan vervolgens kunt koppelen..:( kan nu dus alleen e-mails ontvangen op mijn eigen domein naam maar er niet vanuit sturen.

Marianne Platschorre
Marianne Platschorre

Hoi Marjan, wat ben ik blij met jou! Hele duidelijke en rustige uitleg. Het werkt! En ik ben nog helemaal relaxed ook! Heel hartelijk dank hiervoor!

Rik
Rik

Nuttige uitleg. Maar hoe los je dit op als je meerdere [email protected] hebt, en je wil die per persoon of functioneel adressen koppelen aan verschillende gmail accounts van die personen. Dus je wil [email protected] koppelen aan [email protected] en [email protected] koppelen aan [email protected]. Hoe doe ik dat din met de catch all -email.

John Knappers
John Knappers

Handig filmpje Marjan en je legt het tof en duidelijk uit. Dank!

49 NO-NONSENSE WEBSITE HACKS

49 praktische hacks in een duidelijke pdf om je site onweerstaanbaar te maken.
Populaire Artikelen
Laatste Artikelen

Meer artikelen

geen gedoe meer met je website - No Crap Online

Reputatie Management

een lijst van vriendelijke sites voor het beperken van schade Zonder een proactieve strategie voor reputatiemanagement zal negatief nieuws voor een bedrijfsmerk, – naam of

Krijg mijn 5 beste tools om je online business efficiënter te maken!

Wordt het geen tijd om je bedrijf efficiënter te maken?
Download een gratis pdf met mijn favorite tools. Voer je gegevens hieronder in en vertel me waar ik het heen kan sturen.

Je krijgt 1 e-mail met een downloadlink.