No Crap Online Logo

LET OP: Vanaf 1 januari 2024 is No Crap Online onderdeel van Nexify.

Deze site zal dan verdwijnen.

Flirten met ChatGPT: Mijn Hilarische Strijd met AI-Gedreven PHP-code

Als gepassioneerde hobby-programmeur ben ik altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn vaardigheden aan te scherpen en te groeien. Toen ik op een dag op het idee kwam om een forum voor onze klanten bij Kwalisites op te zetten, had ik nooit kunnen raden dat ik uiteindelijk zou flirten met een AI-chatbot om dit doel te bereiken.

Ik geef het toe, ik ben geen PHP-expert. Maar met mijn achtergrond in programmeren, dacht ik dat ik het wel kon klaarspelen om een beetje te knutselen met de code van anderen en zo een oplossing te vinden voor ons probleem. We kozen voor bbPress als forumplatform, maar het ontbrak aan een cruciale functie: een melding aan ons team over onbeantwoorde tickets.

Door Dall-E gegenereerd voor dit artikel in van Gogh Stijl

De onsuccesvolle zoektocht naar de perfecte WordPress plugin hiervoor leidde me uiteindelijk naar ChatGPT, een AI-chatbot die code kan genereren. Wat kon er misgaan, dacht ik? Nou, zoals de titel al suggereert, ging er heel wat mis.

Mijn eerste poging om met ChatGPT te communiceren was al een komisch avontuur op zich. Ik stelde vragen, en ChatGPT antwoordde met codefragmenten. Dat was geweldig! Maar wat ik niet besefte, was dat het genereren van code door ChatGPT niet gelijk stond aan het schrijven van een kant-en-klare oplossing.

Na het verzamelen van de gegenereerde code, begon ik te knutselen. Uren en uren van debuggen en aanpassen volgden, terwijl ik steeds meer begon te beseffen dat ik misschien wel wat te diep in het AI-hol was gesprongen. Toch kon ik de uitdaging niet weerstaan en ik ging door, gevoed door het idee dat ik met behulp van een AI een werkende WordPress plugin kon maken.

Door Dall-E gegenereerd voor dit artikel in van Gogh Stijl
Door Dall-E gegenereerd voor dit artikel in van Gogh Stijl

Het resultaat van mijn flirterige escapades met ChatGPT was een wirwar van PHP-code die ik, na veel vallen en opstaan, uiteindelijk tot een functionerende plugin wist te smeden. Een plugin die ons team herinneringsmails stuurde over onbeantwoorde tickets op ons forum. Een klein succes, maar een succes desalniettemin!

Deze hilarische strijd leerde me een waardevolle les: hoewel AI’s zoals ChatGPT ongelooflijk nuttig kunnen zijn, zijn ze geen toverstaf die al je problemen oplost. Ze vereisen nog steeds aanzienlijke technische vaardigheden, geduld en doorzettingsvermogen om het gewenste resultaat te bereiken.

Dus daar zit ik dan, een hobby-programmeur die een wild avontuur heeft beleefd met een AI-chatbot. Het was frustrerend, het was uitdagend, maar het was ook ongelooflijk leuk. En ondanks alle obstakels kan ik nu met trots zeggen dat ik een werkende WordPress plugin heb gecreëerd, met een beetje hulp van mijn nieuwe AI-vriend, ChatGPT.

Wat vind je van dit artikel?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

🔥 ChatGPT PowerHour: Jouw Exclusieve AI-ervaring! 🔥

Tijd is geld, en het ChatGPT PowerHour bespaart jou beiden! In slechts 1 uur via Google Meet krijg je persoonlijke begeleiding van een expert en de kracht van ChatGPT om content te genereren die specifiek is afgestemd op jouw bedrijf.

Dit is een geweldige kans om direct te leren hoe je ChatGPT effectief kunt integreren in jouw marketingstrategie en om jouw bedrijf te laten groeien. Reserveer jouw plek voor slechts €97 en maak gebruik van deze zeldzame en waardevolle ervaring. 🤖💥

CHATGPT SNELSTART: WERK SLIMMER, NIET HARDER

Dit zes pagina's tellende e-book is de sleutel tot het ontsluiten van de verborgen kracht van kunstmatige intelligentie en het maken van een winnend team voor jouw onderneming. En maak je geen zorgen, het is kort genoeg om te lezen terwijl je die langverwachte kop koffie neemt.
Meest Gelezen Artikelen
Nieuwste Artikelen
Marjan
© Copyright 2014 -​ 2024