No Crap Online Logo

‘Mag ik je iets vragen over hoogbegaafdheid?’ – Hoe 1 vraag mijn leven veranderde…verleden en toekomst

“Mag ik je iets vragen over hoogbegaafdheid?”

Het was eind 2017 denk ik, of misschien begin 2018. We kenden elkaar net, Jan Everts en ik. We hadden net besloten om samen te werken om de aankomende AVG bekender te maken bij ondernemers. En zoals in elke (zakelijke) relatie is het in het begin even aftasten wat je aan elkaar hebt.

Ik wist niet zoveel van hem. Behalve dat we soort van concurrenten waren, ongeveer hetzelfde deden en dat hij hoogbegaafdencoach was geweest.

Mijn vraag ging over mijn tweede dochter. Ik weet eigenlijk niets eens meer waarom ik dat wilde vragen over haar, zeker omdat we later tegen heel veel andere dingen aanliepen bij de andere kinderen.

“Hoe weet je of iemand hoogbegaafd is naast een IQ-test?” vervolgde ik.

Wat er toen gebeurde zag ik niet aankomen.

Zijn antwoord veroorzaakte even kortsluiting in mijn hoofd net daarna het enorme geraas van meer dan 45 jaar aan puzzelstukjes die op hun plek vielen.

“Ja, dat ben jij!” zegt hij. “Dat weet ik door de manier waarop wij gesprekken voeren, dat we aan een half woord genoeg hebben en het snelle schakelen”

In marketing hebben ze het over ‘the watershed moment’, oftewel het beslissende moment waarna alles anders is.

Dit was mijn watershed moment!

Ter plekke veranderde mijn hele geschiedenis:

Mijn willen weten, mijn eigenwijsheid, het niet willen of kunnen conformeren, mijn dominantie, mijn eenzaamheid, mijn anders voelen, mijn zelf willen en kunnen doen, mijn niet gesnapt worden, mijn moeite met sociale contacten, mijn aanvaringen met mensen, mijn directheid, eerlijkheid en rechtvaardigheidsgevoel en mijn allergie voor bullshit.

Veranderde in een klap in:

leerhonger, hang naar autonomie, herkenning in het zijnsluik.

Het maakte mij niet anders, maar wel hoe ik ermee om kon gaan.

Waar ik dit tot dan toe als hinderlijk had ervaren, zag ik het nu als een voordeel.

Ik ben slim, grappig, eerlijk, kritisch, scherp en direct.

Mijn brein is anders (hallo, dwarsdenkers) en hierdoor kan ik snel/veel leren, snel schakelen en verbanden leggen.

En dat is helemaal ok!

Het maakt me niet slechter of beter dan de ander en het maakt de ander niet beter of slechter.

Het is geen last, ik hoef niet door iedereen leuk gevonden te worden en ik kan er juist mijn klanten goed mee helpen.

Juist doordat ik snel verbanden leg, snel schakel en net iets anders denk, kan ik mijn klanten helpen door helderheid te scheppen en de vinger op de zere plek te liggen.

Anders zijn en denken kan juist bij ondernemers grote voordelen hebben want juist als ondernemer wil je niet bij de massa horen maar je onderscheiden. En ik kan, als hoogbegaafde ondernemer, je daarbij helpen.

Ik ben Jan nog elke dag dankbaar voor zijn antwoord op mijn vraag.

Herkenbaar of had jij een ander watershed moment?

Melding krijgen bij reacties?
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Pik mijn Salespage Checklist

Vind het wiel niet opnieuw uit en download de Salespage Checklist.
Dit is de informatie die professionals gebruiken bij het maken van salespages.
Meest Gelezen Artikelen
Nieuwste Artikelen
Marjan
Hoi, Ik ben Marjan en als Online Business Mentor help ik dwarsdenkende kennisondernemers die allergisch zijn voor bla-bla marketing meer omzet te maken met ethische persuasion (ook wel neuromarketing genoemd). Met bijna 3 decennia aan technische toverij op mijn naam, aangevuld met gedegen (neuro)marketingervaring, ben ik een creatieve fikser en troubleshooter die tot de kern van de zaak doordringt, snel de vinger op de zere plek legt en met slimme eigenwijze oplossingen komt. Als ik niet iets aan het bekokstoven ben voor mijn klanten, kun je me in Leusden vinden met mijn Kiwi-echtgenoot en drie kinderen. Of ik ga wandelen met onze zwarte kat Kwibus.
© Copyright 2014 -​ 2022

Pik mijn Salespage Checklist

Vind het wiel niet opnieuw uit en download de Salespage Checklist. Dit is de informatie die professionals gebruiken bij het maken van salespages. 
Bekijk snel het GRATIS E-book (8 blz.)