No Crap Online Logo

LET OP: Vanaf 1 januari 2024 is No Crap Online onderdeel van Nexify.

Deze site zal dan verdwijnen.

Waarom iedere ondernemer een Business Bestie moet hebben!

Als je begint als zelfstandig ondernemer is het vaak eenzaam en best spannend. Zo was het in mijn geval in ieder geval.  Maar ja, ik kende weinig andere ondernemers.

Toen ik niet veel later meedeed aan mijn eerste online programma ‘moest’ ik een buddy hebben. Wat nou? Ik MOET een buddy hebben? Ik heb toch vrienden en zelfs goede vrienden?

Het voelde toen als een beetje geforceerd. Ik begreep toen nooit helemaal de waarde ervan en hoe het precies werkte totdat ik iemand tegenkwam met wie het op persoonlijk vlak ook gewoon klikte.
We begonnen successen te delen en ook de mindere kanten van het ondernemen. We kunnen frustraties bij elkaar kwijt, heel hard lachen en ook kibbelen als een getrouwd stel.

Wat begon als een businessverbinding groeide snel tot veel meer.

Dit zijn de drie redenen waarom je een Business Bestie nodig hebt:

Daar heb ik toch geen tijd voor?

Mijn Business Bestie en ik spreken elkaar een paar keer per week via email, telefoon en chat. We zien elkaar in het echt op z’n minst eens per maand. We zijn best close, kletsen de hele tijd, weten best veel over elkaars privé leven, maar toch praten we er niet veel over.

Dat komt doordat we als we praten, we zoveel ideeën, updates en adviezen hebben die met onze bedrijven te maken hebben, dat we geen tijd hebben voor al dat privé-gedoe. Het is echt leuk om een Business Bestie te hebben want als ik mijn vrienden spreek wil ik het niet altijd over mijn bedrijf hebben. En trouwens,  mijn vrienden zijn over het algemeen geen ondernemer en weten dus niet waar ik het over heb. Met hen heb ik het dus veel liever over de kinderen, andere activiteiten, vakanties en Netflix.

Als je de beste vriendin bent van een vrouwelijke ondernemer, wees dan niet boos dat ze er een Business Bestie bij heeft.

Een Verzekeringsadviseur valt haar beste vriendin die HR-medewerker is toch ook niet lastig met polisvoorwaarden? Hetzelfde geldt voor ondernemende vriendinnen, we vinden het geweldig om ideeën te delen met onze vriendinnen, maar soms hebben de dagelijkse dingen een Business Bestie nodig, of 2, of 5!

Six degrees of Separation

Netwerken kan je echt ver brengen in ondernemersland. Je moet je netwerk vergroten om je nettowaarde te vergroten. Dat werkt niet door alleen maar met een vaste groep mensen te communiceren. Het geweldige van Business Besties is dat je helemaal niet hetzelfde soort bedrijf hoeft te hebben. Het voordeel daarvan is dat je allemaal verschillende soorten contacten hebt en samen een enorm netwerk.

Hoe meer je weet, hoe meer je groeit

Ik kan je niet eens vertellen hoeveel dingen we delen waarmee we elkaar echt kunnen helpen ons bedrijf een stap verder te brengen. En daarbij komt nog dat het fijn is om te weten dat je niet alleen bent als vrouwelijke ondernemer. Het is zo fijn dat je op iemand kunt leunen die hetzelfde heeft doorgemaakt en die je kan vertellen hoe het op te lossen. Of die tegen hetzelfde oploopt. Dan kan je samen gaan zitten om die problemen op te lossen. Er zijn fundamentele dingen die hetzelfde zijn in elk bedrijf, ongeacht de branche of doelgroep. En bij deze dingen kunnen Business Besties elkaar versterken en helpen.

Dus, mijn advies is om te gaan netwerken en een Business Bestie te zoeken. Of je het nou Business Bestie, Concullega, Mede-ondernemer, of Buddy noemt, het is fijn om zo iemand te hebben. Ik heb mijn Business Bestie online ontmoet en dat is helemaal niet erg. IK ben blij met mijn Business Bestie!

Heb jij een Business Bestie?

Wat vind je van dit artikel?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

🔥 ChatGPT PowerHour: Jouw Exclusieve AI-ervaring! 🔥

Tijd is geld, en het ChatGPT PowerHour bespaart jou beiden! In slechts 1 uur via Google Meet krijg je persoonlijke begeleiding van een expert en de kracht van ChatGPT om content te genereren die specifiek is afgestemd op jouw bedrijf.

Dit is een geweldige kans om direct te leren hoe je ChatGPT effectief kunt integreren in jouw marketingstrategie en om jouw bedrijf te laten groeien. Reserveer jouw plek voor slechts €97 en maak gebruik van deze zeldzame en waardevolle ervaring. 🤖💥

CHATGPT SNELSTART: WERK SLIMMER, NIET HARDER

Dit zes pagina's tellende e-book is de sleutel tot het ontsluiten van de verborgen kracht van kunstmatige intelligentie en het maken van een winnend team voor jouw onderneming. En maak je geen zorgen, het is kort genoeg om te lezen terwijl je die langverwachte kop koffie neemt.
Meest Gelezen Artikelen
Nieuwste Artikelen
Marjan
© Copyright 2014 -​ 2024